Унікальне обладнання, розроблене ПКО «Київгазу»

В компанії ПАТ «Київгаз» було сконструйовано обладнання КОРТ (комплект обладнання для ремонту трубопроводів). Устаткування КОРТ розроблялося виробничо-конструкторським відділом. Технологічне обладнання для перекриття трубопроводів газоподібних або рідких продуктів без переривання їх транспортування(КОРТ) призначене для перекриття трубопроводів при проведенні ремонтних робіт. Ця технологія забезпечує безперебійне транспортування рідких і газоподібних продуктів через байпасну лінію. Байпас - це обхідна лінія в багатьох галузях. Така лінія призначена для створення обхідного шляху для руху різного роду речовин(газ, вода, електроенергія) на час обслуговування, ремонту або непотрібності основного шляху.

Компанія отримала дозвіл від Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки в Київській області та м. Києві на використання технологічного обладнання, лінійних частин та елементів систем газопостачання природним газом суб"єктів господарювання, таких як комплект обладнання для ремонту трубопроводів КОРТ-150, стенд КОРТ-ЗВ і пристрій для ручної врізки в трубопроводи ПРВ Ду15-Ду40 на підставі висновку експертного центру м. Києва.

Система КОРТ дає можливість виконувати ремонтні роботи на трубопроводах, проводити заміну ділянок трубопроводів, міняти запірну арматуру, робити врізку технологічного обладнання, підключати байпасну лінію та інше. Причому все це без відключень абонентів і переривання транспортування продукту. З цим обладнанням можна виконувати ремонтні роботи на теплотрасах, водопроводах, газопроводах і нафтопроводах, тобто там, де продуктом в трубі є вода, природний газ, газовий конденсат, нафта.

Сам КОРТ складається з двох абсолютно однакових частин. Перша половина системи встановлюється на місці, яке вимагає ремонту трубопроводу, другу розміщують із боку виходу продукту, який йде по трубі. Ділянка труби, яка знаходиться між двома половинами системи, після врізки імітує байпасна лінія, яка бере на себе обов"язки транспортування продукту замість трубопроводу, що ремонтується. Сам процес врізки в трубопровід виконується за допомогою механізму приводу фрези, який здійснює обертання фрези гидромотором, керованим гідравлічною станцією. Сама ж подача фрези виконується вручну при використанні методу обертання ручки механізму приводу.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б