Відповідно до чинних нормативно-правових актів на Оператора ГРМ, яким є ПАТ «Київгаз», покладено обов’язок проведення планових технічних оглядів у помешканнях абонентів. На жаль, значна кількість киян не розуміє потенційну небезпеку не допуску представників газової компанії і відмовляється виконувати нормативний припис.

Така ситуація виникла у багатоквартирному будинку за адресою вул. Вишгородська, 56/2, мешканці якого були двічі попередньо проінформовані про планову перевірку.

При проведенні технічного огляду було виявлено цілий ряд порушень ПБСГ та ДБН «Газопостачання»:

- використання пластикових труб в газорозподільній системі

- самовільна заміна газових приладів

- переміщення газового обладнання в неналежне місце

- самовільний перемонтаж газопровідних мереж

- відсутність газових лічильників

- не допуск до обстеження газопроводів та газових приладів.

Під час проведення випробувань газопроводів було зафіксовано падіння тиску, при якому відновлення послуг газопостачання є неможливим. Велика кількість орендарів майна посилаються на той факт, що вони не є власниками і не вправі приймати рішення щодо усунення порушень.

На сьогоднішній день повторний пуск газу було проведено в 23 квартирах , до яких було надано доступ, усунено порушення та випробувано систему газопроводів. Не можливо здійснити пуск газу до квартир, де газові мережі не пройшли випробування на герметичність, адже це суперечить не тільки нормативним приписам, але й ставить під загрозу життя мешканців всього будинку.

Разом із представниками ОСББ працівники ПАТ «Київгаз» проводять роз’яснювальні бесіди з мешканцями будинку, які приховують самовільне втручання в систему газопостачання та перешкоджають створенню належних умов для його відновлення.

На жаль, замість того, щоб сприяти проведенню планового технічного огляду, мешканці будинку займаються шантажем та маніпуляціями, намагаючись приховати порушення у помешканні. Нерозуміння можливих трагічних наслідків пуску газу в умовах, що суперечать правилам безпеки, ставить під загрозу не тільки їх особисті життя, але й життя їх сусідів.

ПАТ «Київгаз» ставить до відома, що відновлення газопостачання можливе лише за умов усунення усіх наявних порушень правил газової безпеки.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б