Повідомляємо, що у зв'язку  з проведенням ремонтних робіт було тимчасово обмежено газопостачання до житлових будинків в Солом'янському та Голосіївському районах міста Києва. Відповідно до пункту 3 глави 2 розділу XIV Кодексу ГРМ, затвердженого Постановою НКРЕКП № 2494 від 30.09.2015, повний перелік адрес було завчасно опубліковано на офіційному веб-сайті ПАТ «Київгаз». На будинках були вивішені оголошення, додатково інформація була розміщена на офіційній сторінці ПАТ «Київгаз» у Facebook.

Пуск газу до всіх від'єднаних від газопостачання будинків мав відбутися 04.07.2017 року. Оскільки значна кількість абонентів відмовилась надати допуск до своїх помешкань, відновлення газопостачання для всіх абонентів наразі є технологічно неможливим. Газопостачання було відновлено до будинків, де працівники ПАТ «Київгаз» змогли провести всі необхідні перевірки для безпечного пуску газу.

Представники ПАТ «Київгаз» вже направили листи до відповідних районних державних адміністрацій для якнайшвидшого вирішення даного питання. Без отримання доступу до всіх помешкань неможливо перевірити герметичність системи, що в свою чергу унеможливлює безпечний пуск газу. На кожного абонента, який свідомо не надав допуск до помешкання, було складено акти про недопуск працівників газової компанії. В більшості випадків доступ до помешкань не надають завзяті боржники та абоненти, які мають порушення нормативно закріплених Правил безпеки систем газопостачання.

ПАТ «Київгаз» розділяє обурення свідомих громадян, які опинилися заручниками ситуації. Пріоритетним завданням газової компанії є безкомпромісне забезпечення газової безпеки споживачів. Ми не маємо ні юридичних підстав, ані морального права допустити можливість настання катастрофічних наслідків і відновити газопостачання за склавшихся обставин. Розраховуємо на сприяння робітникам ПАТ «Київгаз» у якнайшвидшому владнанні цієї ситуації і, як наслідок, повному відновленні газопостачання. ​

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б