Вже майже півроку кияни потерпають через відсутність гарячої води в оселях. У споживачів виникає правомірне питання: «Де гаряча вода?» та «Хто несе відповідальність за її відсутність?». Тим паче, що більшість справно сплачує за житлово-комунальні послуги і не розуміє причину відсутності гарячої води.

Постачальником гарячої води в м. Києві є ПАТ «Київенерго». На котельні ПАТ «Київенерго», які здійснюють підігрів води, послуги по транспортуванню природного газу надає ПАТ «Київгаз». Внаслідок наявності критичної суми боргу ПАТ «Київенерго» перед ПАТ «Київгаз», що сформувалась ще за минулий опалювальний період 2016 – 2017р., ПАТ «Київгаз» змушене припинити транспортування газу до котелень ПАТ «Київенерго» (станом на 30.08.2017р. заборгованість складає 169 млн. грн.).

На жаль, сплата абонентами за послуги з гарячого водопостачання та відсутність заборгованості перед ПАТ «Київенерго», зовсім не означає, що ПАТ «Київенерго» вчасно розрахувалося з ПАТ «Київгаз» за послуги з транспортування природного газу.

Столичний постачальник теплової та електричної енергії формує понад 80% доходу ПАТ «Київгаз», а тому відсутність оплат від основного споживача ставить під загрозу забезпечення повноцінного та безперебійного функціонування газових мереж, за які відповідає ПАТ «Київгаз». Тобто, відключення котелень ПАТ «Київенерго» є вимушеним кроком з точки зору техногенної безпеки.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б