Завдяки роботі команди ПАТ «Київгаз» за останні 5 років кількість аварійних ситуацій в місті Києві знизилась в 7 разів. Єдиною метою для нашої компанії є безпека мешканців міста.

Запевняємо, що надзвичайна ситуація на Голосіївскьому проспекті, 70 не могла статися через несправність системи газопостачання будинку.

В результаті первинного огляду місця події ПАТ «Київгаз» виявлено наступні факти:

  1. 8 липня приладами газорозподільного пункту, що знаходиться в безпосередній близькості до аварійного будинку, не зафіксовано жодних коливань тиску.
  2. У лютому 2017 року в житловій будівлі на Голосіївському проспекті 70 було проведено повну якісну технічну перевірку системи газопостачання.
  3. Результати перевірки на герметичність внутрішньобудинкових газопроводів позитивні - жодного падіння тиску не зафіксовано. Якби було зафіксовано протилежне – газ би в лютому 2017 - го не пустили. Обладнання (колонка,плита) в квартирі № 9, за результатами огляду після вибуху, було в справному стані - без слідів пошкоджень як на самих приладах,так і в місцях підключення до газової мережі будинку. Версія про самовільне втручання мешканцем в систему газопостачання будинку підтвердження не знайшла.
  4. В абсолютній більшості квартир у будинку встановлені сигналізатори загазованості. Жоден із пристроїв сигналу в день вибуху не давав.
  5. Газові труби будинкової системи газопостачання до їх демонтажу службою ДСНС були в справному стані.

ПАТ «Київгаз» наголошує на необхідності пошуку дійсних причин руйнування будівлі на Голосіївському проспекті. Враховуючи вищезазначені факти, ми як спеціалісти газової сфери стверджуємо, що природний газ не є причиною вибуху у будинку на Голосіївському проспекті, 70. На даний момент продовжуються слідчі дії щодо з’ясування обставин справи, але національна поліція співробітників ПАТ «Київгаз» ще не опитувала.

Надзвичайно важливо не тільки встановити, яка речовина стала причиною вибуху, але й виявити кому і чому зручно приховувати дійсні причини смертей. З'ясувати дійсні причини вибуху можливо тільки після офіційного висновку експертів, який буде розроблено в рамках слідчих дій.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б