На даний час ПАТ «Київенерго» має критичну суму заборгованості перед ПАТ «Київгаз», що ставить під загрозу нормальне подальше функціонування газорозподільної компанії. На жаль, намагання владнати питання шляхом перемовин зазнали невдачі та призвели до подальшого накопичення заборгованості. Такий стан речей змушує ПАТ «Київгаз» вдаватися до дій по обмеженню подачі природного газу до частини котелень ПАТ «Київенерго».

Столичний постачальник теплової та електричної енергії формує понад 80% доходу ПАТ «Київгаз». Не беручи до уваги випадки несплати з боку побутових споживачів природного газу, в реаліях міста Києва відмова від сплати рахунків саме зі сторони промислових підприємств першочергово ставить під загрозу нормальне функціонування газорозподільної компанії.

ПАТ «Київгаз» не міг і не може ігнорувати неспроможність ПАТ «Київенерго» розраховуватися за отримані послуги. Розуміючи можливі наслідки припинення газопостачання, наявність юридичних підстав не давала ПАТ «Київгаз» морального права обмежувати подачу газу у опалювальний період. На сьогоднішній день застосування санкцій, передбачених діючими нормативно-правовими актами, що регулюють дані відносини, є вимушеним кроком, який має на меті забезпечети повноцінне та безперебійне функціонування ПАТ «Київгаз».

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б