З весни 2017 року значна частина киян знаходиться в умовах відсутності гарячого водопостачання. Причиною цьому стала нездатність ПАТ «Київенерго» розрахуватися за послуги розподілу природного газу. Накопичена сума боргу у 170 мільйонів гривень є порівняно дрібною у масштабах розрахунків Київенерго з НАК «Нафтогаз України», проте для ПАТ «Київгаз» є життєво необхідною для безперебійного ведення своєї господарської діяльності.

Питання обмеження подачі газу до котелень Київенерго знаходиться виключно в юридичній площині. ПАТ «Київенерго» систематично порушував та продовжує порушувати покладені на них договірні зобов’язання, ігноруючи найбільш істотні умови договору. Враховуючи суспільну важливість питання, ПАТ «Київгаз» неодноразово наголошував на проблемі неплатоспроможності ПАТ «Київенерго» у офіційних листах до Кабінету Міністрів України (8 листів), до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (2 листи), до Київської міської державної адміністрації (10 листів), до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (6 листів).

ПАТ «Київенерго» формує понад 80% доходу ПАТ «Київгаз». На сьогоднішній день застосування таких санкцій є вимушеним кроком і безальтернативною умовою для забезпечення повноцінного та безперебійного функціонування ПАТ «Київгаз». Тривала неплатоспроможність ПАТ «Київенерго» є соціально важливою проблемою. Такий стан речей перед початком опалювального сезону вимагає негайного втручання представників центральних органів державної влади.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б