17 жовтня 2017 року аварійна бригада ПАТ "Київгаз" обмежила газопостачання до двох багатоквартирних житлових будинків за адресами: пр. Перемоги, 61/2; вул. Дружківська, 4.

Мешканець однієї з квартир намагався самовільно здійснити заміну газового водонагрівача, у результаті чого вода потрапила до газопроводів. Вночі аварійна бригада ПАТ "Київгаз" оперативно відкачала воду з газопроводів. Проте відновлення газопостачання буде можливим тільки після перевірки газових приладів у всіх помешканнях вищезазначених будинків на предмет відсутності води. Необхідність потрапити в усі, без винятку, помешкання фактично означає, що два багатоповерхових будинки залишаться без газу на невизначений строк.

Схожа ситуація нещодавно сталася у ПАТ «Київгаз» черговий раз нагадує, що будь-які газонебезпечні роботи мають проводитись кваліфікованими спеціалістами, які уповноважені проводити такі роботи та мають відповідний дозвіл. При цьому припинення та відновлення подачі газу знаходиться виключно в компетенції Оператора ГРМ, яким в місті Києві є ПАТ «Київгаз».

Додатково зазначаємо, що будь-яке газове обладнання, яке було встановлено або замінено із порушенням нормативно встановленої процедури, буде вважатись таким, що було встановлене самовільно. При виявленні самовільно встановленого обладнання працівники ПАТ «Київгаз» будуть вимушені обмежити газопостачання на відповідне газове обладнання.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б