20.02.2018 при виконанні робіт з усунення порушень правил безпеки газопостачання на вул. Вацлава Гавела, 41 співробітники ПАТ «Київгаз» зазнали жорстокого нападу зі сторони групи неадекватних осіб. Спроба усунути потенційну загрозу вибуху у будинку закінчилася завданням тілесних ушкоджень нашим співробітникам, понівеченням службового авто, а також викраденням професійних інструментів.

Три житлові багатоквартирні будинки на вулиці В. Гавела було відключено від газопостачання через проведення робіт по заміні засувки. Перед відновленням газопостачання у помешканнях абонентів було проведено технічний огляд газового обладнання, під час якого виявлено численні відверті порушення. Наявність таких порушень ні юридично, ні фактично не давала можливості відновити газопостачання. «Ініціативна група» вирішила самовільно відновити газопостачання до будинку, наражаючи себе та своїх сусідів на вибух.

Станом на сьогоднішній день дії осіб, які здійснили хуліганський напад на працівників ПАТ «Київгаз», кваліфіковано у відповідності до ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Вчинення групою осіб грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, карається обмеженням волі на строк до п"яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Інцидент знаходиться під детальним контролем служби безпеки ПАТ «Київгаз», яка активно співпрацює з представниками Національної поліції для якнайшвидшого виявлення всіх обставин кримінального правопорушення. Будь-які неправомірні дії по відношенню до співробітників газової компанії будуть покарані за всією суворістю закону.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б