25 червня о 12 ранку до АТ «Київгаз» надійшла заявка про відсутність газопостачання від мешканців гуртожитку за адресою вул. Польова 19/8.

Оператором ГРМ було негайно направлено бригаду оперативного реагування для перевірки повідомлення. За результатами обстеження газових мереж було виявлено несанкціоноване втручання у систему газопостачання, відсутність у будинку всіх газових лічильників (кількістю 7 штук). У чотирьох місцях виявлені ознаки фізичного зривання невстановленими особами лічильників, унаслідок чого були пошкоджені різьбові з’єднання на газових стояках. Згідно з Правилами безпеки систем газопостачання (ПБСГ), для забезпечення безпеки мешканців будівлі, аварійною бригадою було перекрито засувку д-100 мм, встановлено блінду та опломбовано.

У ході розслідування інциденту мешканці гуртожитку повідомили співробітникам АТ «Київгаз», що 25 червня у першій половині дня близько 20 невідомих осіб у чорній формі з написом "охорона" увірвалися до будівлі, виламали двері та лічильники на кухні. Жодних пояснень щодо зняття лічильників мешканцям не було надано.

АТ «Київгаз» застосовує всі необхідні заходи для захисту прав та інтересів мешканців гуртожитку, порушених унаслідок самовільного втручання в систему газопостачання невідомими особами. Для забезпечення якнайшвидшого відновлення газопостачання із суворим дотриманням ПБСГ на Польовій 19/8 та правомірного врегулювання ситуації, АТ «Київгаз» звернувся до Національної поліції України, КМДА, Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б