Природний газ є легкозаймистою і вибухонебезпечною речовиною. Коли мова йде про газову безпеку, тут не може бути жодних компромісів. Правила безпеки систем газопостачання більшою мірою є актуальними і сьогодні, проте вони мають передбачати обов’язкове встановлення сигналізаторів загазованості разом з відсікачами газу у всіх газифікованих приміщеннях.

Принцип відсікачів газу полягає у наступному. Сигналізатор загазованості працює у постійному режимі виміряючи допустиму норму концентрації метану і чадного газу у повітрі. Якщо концентрація перевищує норму, сигналізатор загазованості подає електричний імпульс на клапан – відсікач, який автоматично припиняє подачу природного газу.

Наявність відсікачів газу в кожному газифікованому приміщенні вирішить найголовнішу проблему – унеможливить настання трагічних випадків, пов'язаних із побутовою недбалістю та незнанням базових правил поведінки із газом.

У свою чергу закликаємо споживачів надавати допуск працівникам ПАТ «Київгаз» до перевірки газопроводів і газового обладнання, яке встановлено у квартирах киян, оскільки від цього залежить не тільки ваша безпека, а й безпека ваших сусідів.

Команда ПАТ «Київгаз» робить все можливе для забезпечення безумовної газової безпеки в столиці. Про результати нашої роботи найкраще говорять статистичні дані, відповідно до яких за останні 5 років кількість аварійних ситуацій в м. Києві знизилась в 7 разів.

Тільки разом ми досягнемо нашої спільної мети – безпечного і якісного постачання природного газу киянам!

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б