Шановні споживачі природного газу

 ПАТ «Київгаз» повідомляє, що в зв’язку з введенням в дію Кодексу газорозподільних систем змінено порядок звільнення від оплати за природний газ у випадку тимчасової відсутності зареєстрованих осіб при відсутності лічильників газу.

Згідно п. 3 розділу 4 глави IX Кодексу у разі тимчасового не проживання зареєстрованих на об'єкті споживача осіб споживач (або уповноважена ним особа) має завчасно повідомити про це Оператора ГРМ (ПАТ «Київгаз») та надати документи, які підтверджують відсутність зареєстрованої особи.

Якщо період відсутності зареєстрованої особи буде перевищувати шість місяців, споживач (або уповноважена ним особа) у місячний строк з моменту закінчення кожного шестимісячного періоду має надавати Оператору ГРМ оновлену письмову заяву з відповідними підтвердними документами.

У такому разі споживачу необхідно звернутись в розрахунково-абонентський відділ за адресами:

  • вул. Василенка, 5 (м Берестейська)  
  • вул. Білицька, 45 (м Нивки, автобус № 32)
  • пров. Червоноармійський, 18 (м Деміївська)
  • вул. Електротехнічна, 9 (р-н Троєщина)
  • вул. Р. Окіпної, 4 (м Лівобережна)

Прийомні дні:

  • Понеділок – Четвер: з 9-00 до 17-00
  • П’ятниця: з 9-00 до 16-00
  • Субота: з 9-00 до 17-00

Якщо на певний період, зокрема в неопалювальний період, споживач не планує використовувати природний газ та бажає щоб за його об'єктом чи окремим газовим приладом не здійснювалося нарахування за нормами споживання, він має письмово звернутися із заявою до Оператора ГРМ про припинення розподілу природного газу на об'єкт споживача або на окремий газовий прилад.

У разі отримання такої заяви Оператор ГРМ протягом п'яти робочих днів у міській місцевості та десяти робочих днів у сільській місцевості з дня реєстрації заяви зобов'язаний здійснити відповідне припинення (обмеження) розподілу природного газу на об'єкт (газовий прилад) споживача шляхом закриття та опломбування в установленому законодавством порядку запірних пристроїв.

Відновлення газопостачання здійснюється Оператором ГРМ протягом двох робочих днів у містах та п'яти календарних днів у сільській місцевості за письмовим зверненням споживача (його постачальника) про відновлення газопостачання і відшкодування витрат на припинення та відновлення газопостачання.

У такому разі споживачу необхідно звернутись у відповідну філію експлуатації газового господарства:

• Для мешканців Подільського, Оболонського, Солом’янського та Святошинського районів: до ФЕГГ № 1 за адресою: вул. Білицька, 45

• Для мешканців Печерського, Шевченківського, Голосіївського, Києво-Святошинського та Обухівського районів: до ФЕГГ № 2 за адресою: вул. Гоголівська, 39 Б

• Для мешканців Дарницького, Деснянського та Дніпровського районів: до ФЕГГ № 8 за адресою вул. Електротехнічна, 9

Додаткову інформацію можна отримати за тел. 495-04-04 (багатоканальний)

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б