Єдина мета заяви про можливість зриву газопостачання у столиці України, що була розповсюджена з боку ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», — це тиск на суд та створення паніки серед споживачів.

Насправді, вже понад два місяці АТ «КИЇВГАЗ» та ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» знаходяться у процесі укладання договору у повній відповідності до положень Цивільного та Господарського кодексів України. Весь цей час АТ «КИЇВГАЗ» сумлінно виконує свої обов’язки надійного розподілу газу для споживачів міста Києва.

Клієнтами АТ «КИЇВГАЗ» є майже 800 тисяч столичних сімей та близько 1500 київських підприємств, установ та бюджетних організацій. Піклування про їх інтереси — це наш основний обов’язок, який ми з честю виконуємо понад 70 років.

АТ «КИЇВГАЗ» є унікальним підприємством у мережі операторів газорозподільних систем України. Близько 85% природного газу у столиці споживають підприємства теплокомуненерго і тільки 15% — всі інші споживачі. А це означає, що саме в разі підписання запропонованого «типового договору» забезпечення споживачів у місті Києві газом та теплом може опинитися під загрозою. Ті, хто «типовим договором» намагаються зробити із Києва «типове місто» — дуже помиляються і йдуть відверто хибним шляхом.

Наша компанія звертала увагу регулятора галузі НКРЕКП, що розроблений ними типовий договір не враховує пропорції та специфіку споживачів газу в столиці. На жаль, не знайшовши розуміння у чиновників, ми здійснюємо захист прав киян у господарському суді.

Водночас компанія повною мірою виконує обов’язки, як перед споживачами, так і перед партнерами, адже відсутність типового договору між АТ «КИЇВГАЗ» та ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» жодним чином не позбавляє киян можливості отримувати природний газ. Більше того, наша компанія виконує всі умови договору, окрім пунктів, оскаржуваних у судовому порядку.

Тому ми розцінюємо поведінку ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» як порушення професійної етики, розповсюдження завідомо недостовірної інформації, прагнення тиску на суд та штучне розкручування паніки.

Зберігаємо спокій та піклуємось про киян!

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б