15 травня до аварійної-диспетчерської служби «Київгазу» надійшла заявка про виявлення чадного газу від мешканців багатоквартирного будинку в Печерському районі.

Аварійники оперативно прибули на місце та для запобігання нещасним випадкам тимчасово припинили розподіл газу до будинку. Повторний пуск буде здійснено після усунення несправностей, які призвели до появи чадного газу в приміщеннях.

Закликаємо киян бути пильними! Якщо підозрюєте наявність у приміщенні чадного газу – не зволікайте! Висока концентрація CO в повітрі може призвести до того, що після декількох вдихів людина втратить свідомість, а вже за 1-2 хвилини може отримати смертельне отруєння. Одразу викликайте аварійну службу за номером 104!

Дії в разі виявлення чадного газу у приміщенні:

- перекрити газ на газових придах;

- провітрити приміщення.

У разі підозри на отруєння:

- винести постраждалого на свіже повітря;

- піднести до носа ватний спонж з нашатирним спиртом;

- забезпечити вільний допуск повітря;

- прибрати чи розстебнути одяг, який ускладнює дихання;

- за необхідності – зробити штучне дихання.

Нагадуємо, що однією з поширених проблем, які призводять до отруєння чадним газом, є несправність чи некоректна робота вентиляційних каналів та порушення умов експлуатації газового обладнання. Згідно з вимогами Правил безпеки систем газопостачання, димові та вентиляційні канали підлягають періодичній перевірці й прочищенню – не рідше, ніж раз на рік.

Бережіть себе та не нехтуйте власною безпекою!

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б