Компанія «Київгаз» здійснила підготовку до завершального етапу комплексної модернізації системи постачання газу мешканцям столиці. Відповідні роботи вже проводяться і будуть завершені у 2016 р. Це дасть можливість реалізувати програму повного осучаснення газових мереж столиці, встановлення обладнання газової безпеки останнього покоління, забезпечити принцип високотехнологічного інтелектуального контролю за поставками природного газу споживачам, насамперед, населенню. 

Протягом п’яти років (2010-2015 рр.) компанії «Київгаз» вдалося віднайти як фінансові, так і технічні можливості для реконструкції діючих та побудови нових об’єктів систем газопостачання. Тому вперше за більш ніж 60 років була проведена реальна модернізація, а не тільки  на папері. 

«П’ять років успішної роботи із модернізації «Київгазу» - це фундамент для наступних декількох десятирічь надійного, безпечного та стабільного газопостачання як для населення, так і промисловості. Ми відмовилися від ганебного принципу проїдання та використання ресурсів, які залишили нам попередні покоління, які заснували та будували газові мережі столиці», - заявив голова правління «Київгаз» Сергій Горовий. 

Як результат, напередодні завершального етапу модернізації мереж «Київгазу» було здійснено повну заміну технологічного обладнання та виконано капітальний ремонт 189 газорегуляторних пунктів (ГРП) із існуючих 190 ГРП. Це дозволило закріпити рівень безпеки газопостачання на рівні 100%. Крім того, усі проведені зміни здійснювались з урахуванням відповідності стандартам європейського рівня. 

На даний момент уже відбулася повна заміна та реконструкція 3 головних ГРП і триває завершення робіт на іще одній ГГРП. Зараз компанія «Київгаз» завершує підготовку та розпочинає повний ремонт останніх 2 ГГРП. 

Особливу увагу «Київгаз» приділяє шафовим регуляторним пунктам (ШРП), які безпосередньо знаходяться на ланцюжку передачі природного газу до кінцевого споживача. І, відповідно, для компанії «Київгаз» ці об’єкти носили один із найвищих рівнів уваги, який повинен гарантувати безпеку подачі природного газу. Із існуючих 184 ШРП було повністю замінено, а також здійснюються завершальні ремонтні роботи, на 181 об’єктові. 

З метою довговічності користування газовими мережами та уникнення їх корозії компанія «Київгаз» протягом 2011-2015 рр. здійснила будівництво 45 станцій катодного захисту. Роботи із будівництва іще 10 станцій на даний момент ведуться. Більше 50 станцій буде достатньо для потреб Києва. 

Для забезпечення працівників компанії «Київгаз» сучасним обладнанням протягом 2011-2015 рр. було суттєво оновлено автопарк та закуплено додаткові необхідні автомобілі спеціального призначення. Разом із проведеною модернізацією та висококваліфікованим персоналом мешканці Києва отримали ефективну аварійну службу, яка за своїм технічним оснащенням є однією з кращих аварійних служб у порівнянні із відповідними службами Євросоюзу. Також, за цей період, компанією була проведена повна заміна технологічного обладнання та виконано капітальний ремонт будівлі, відремонтовано 189 газорозподільних пунктів з існуючих 190. Аналогічні роботи було проведено на половині інших газорозподільних обʼєктів. За 5 років було встановлено понад 33 тис. лічильників газу приватним абонентам, 170 будинкових лічильників. При цьому загальні витрати на реконструкцію зменшені на третину необхідних витрат в порівнянні з відповідним типом робіт у галузі. За пʼять років, сумма вкладень в реконструкцію газотранспортної мережі м. Києва, що не є власністю ПАТ «Київгаз» перевищує сто мільйонів гривень. 

Для налагодження зворотнього зв’язку із споживачами та надання їм технічної підтримки були реалізовані клієнтські проекти – Сall-центр, «Єдине вікно», Відділ комплексного обслуговування, Геоінформаційна система газових мереж. 

«Сумарно компанія «Київгаз» оцінює свої сукупні витрати на реконструкцію обладнання та налагодження стабільної роботи газових мереж на 30% менше, ніж зазвичай витрачають компанії відповідного сервісного напрямку», - заявив голова правління «Київгаз» Сергій Горовий. 

Позитивні зрушення у діяльності компанії «Київгаз» було відзначено з боку міжнародних партнерів України. Зокрема, представник Економічного відділу Посольства США в Україні, дипломат Ані Барсон відвідала  «Київгаз» на початку 2016 р. та надала високу оцінку роботі компанії «Київгаз». І не дивлячись на адміністративний тиск з боку деяких чиновників, компанія вийшла на рівень однією з найкращих у Європі.

 

{gallery}modern_tools{/gallery}

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б