АТ «Київгаз» встановлює лічильники газу для населення безкоштовно відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

Якщо визначені Законом строки споживача не влаштовують, він може встановити прилад обліку за власні кошти.

Переглянути вартість робіт зі встановлення можна у розділі Ціни на послуги на нашому сайті.

Як підготувати приміщення до встановлення лічильника газу

Необхідно забезпечити доступ до газової труби. Якщо лічильник встановлюється в квартирі: відсунути меблі, зняти навісні полиці - прибрати все, що може перешкоджати проведенню монтажних робіт.

Для власників приватних будинків, де лічильник може встановлюватися не в приміщенні, необхідно, за узгодженням з працівниками газового господарства, визначити місце встановлення лічильника на межі земельної ділянки.

Експлуатація лічильника

За технічний стан і безпеку експлуатації газового обладнання (у тому числі лічильників) відповідальність несуть споживачі природного газу і власники житла.

Споживач несе відповідальність за пошкодження лічильника газу, пломб на ньому, порушення цілісності або пошкодження повірочного тавра, а також дії, які призводять до заниження показань лічильника.

Експлуатаційні спеціалізовані підприємства газового господарства несуть відповідальність за своєчасне виконання заявок на усунення несправностей і якісне виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту газового обладнання.

Виконання робіт з установлення побутових газових лічильників споживачі природного газу можуть замовляти у будь-якій організації, яка має відповідний дозвіл на виконання газонебезпечних робіт. У такому випадку представник АТ «Київгаз» здійснює роботи лише із пуску газу до приладів, прийом в експлуатацію та опломбування лічильника.

Замовити встановлення лічильника в АТ «Київгаз» ви можете:

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б