Ми щиро співчуваємо втраті мешканців будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, чиї рідні загинули під уламками, і тим, чиї квартири зруйновані. Для нас цей вибух був таким же шоком, як і для мешканців будинку.

На всі запитання журналістів, які стосуються вибуху, відповів сьогодні Андрій Лях, заступник голови правління з виробничих питань та головний інженер АТ «Київгаз». Він описав деталі вчорашнього дня та дії співробітників нашої компанії.

Учора, о 10:00, як тільки надійшло повідомлення про вибух, бригада аварійної служби 104 негайно виїхала на місце аварії. Працівники служби оперативно перекрили постачання газу до будинку, щоби рятувальники ДСНС змогли якнайшвидше ж розпочати рятувальні роботи, адже під зруйнованими перекриттями між 4 та 7 поверхами знаходилися люди.

Наразі наші співробітники допомагають з’ясовувати причину трагедії: вони надали всю необхідну інформацію та документацію, яка допоможе в розслідуванні. Всередині компанії ми також створили комісію для з’ясування обставин аварійної ситуації.

Будинок по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 газифікований, мешканці будинку користуються індивідуальними лічильниками газу. Наші фахівці протягом червня місяця знімали лічильники в зазначеному будинку на планову повірку. 

Цього року вони вже зняли на повірку більше 5,5 тисяч індивідуальних лічильників газу в будинках Києва, з них понад тисячу у червні.

Це одна із обов’язкових послуг, яку компанія надає споживачам газу відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», Кодексу газорозподільних систем. Вона потрібна для того, щоб встановити придатність лічильника коректно відображати обсяги спожитого газу. Всі лічильники підлягають періодичній повірці, період зазначений у паспорті кожного приладу.

Остаточні висновки щодо аварії зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Ми ж у свою чергу нагадуємо! Кияни, якщо ви відчули у помешканні запах газу, потрібно негайно перекрити крани на газовому приладі та вентилі, які подають газ до них, провітрити приміщення, відкривши вікна та двері, вийти із загазованого приміщення та викликати аварійну бригаду за номером 104. Поширюйте ці прості правила серед близьких і будьте у безпеці!

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б