За вісім місяців 2020 року спеціалісти управління аварійно-відновлювальних робіт АТ «Київгаз» здійснили понад 9 тисяч виїздів за викликами «104». Кожен другий виклик був пов’язаний із витоками газу.

Фахівці аварійної газової служби 104 приділяють підвищений рівень уваги будь-яким заявкам, які стосуються запаху газу та ознак небезпеки. Диспетчери цілодобово приймають виклики киян, а фахівці управління аварійно-відновлювальних робіт виїжджають і усувають аварійні ситуації та ліквідують витоки.

«Аварійна газова служба не зупиняє свою роботу навіть у піковий період епідеміологічної ситуації в столиці. Заявки від киян на номер 104 надходять 24 години на добу, і ми їх виконуємо негайно. Навіть в найвіддаленіші точки аварійна бригада прибуває швидше, ніж за 40 хвили, які визначені нормативами.  Це завдяки тому, що по Києву одночасно працюють сім бригад, які раціонально розміщені у п’яти різних місцях Києва», – розповідає Максим Меренков, головний інженер управління аварійно-відновлювальних робіт АТ «Київгаз».

Прибувши на місце виклику, бригада служби 104 одразу з’ясовує, де мешканець найдужче відчуває запаху газу, локалізує місце аварії, усуває витік та пошкодження.

У арсеналі кожної бригади – високочутливі сучасні прилади діагностики: газоаналізатори та течешукачі Sewerin. Ці прилади визначають рівень загазованості та місце витоку. Завдяки їм час на пошук витоку та ліквідацію поломки значно скорочується.

Ми закликаємо киян бути соціально відповідальними і дотримуватися правил безпеки, користуючись газовими приладами. Зокрема:

  • провітрювати приміщення, де встановлені газові прилади
  • перевіряти наявність тяги у димових та вентиляційних каналах
  • не залишати без нагляду працюючі газові прилади
  • закривати крани на газових приладах та на газопроводі після користування газом
  • не ремонтувати, не встановлювати та не переносити самостійно газові прилади
  • викликати майстра, якщо помітили несправність газового приладу за номером: (044) 495-04-04 або (097) 495-11-04 чи на сайті АТ «Київгаз»
  • негайно телефонувати 104, якщо відчули запах газу.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б