«Київгаз» продовжує роботи з виносу розподільного газопроводу за межі території Національного заповідника «Софія Київська», щоб підвищити рівень безпеки історичного центру столиці й виконати вимоги ЮНЕСКО для збереження культурної спадщини світового масштабу.

Винесення газопроводу є одним із пріоритетних завдань АТ «Київгаз» у 2021 році, адже він прокладений у 1949 році й створює потенційну небезпеку національному заповіднику.

Роботи для виносу газопроводу з території  «Софії Київської» виконуються в декілька етапів. На першому етапі спеціалісти «Київгазу» закільцювали газопровід низького тиску по вул. Трьохсвятительській.

Наразі триває встановлення шафового газорегуляторного пункту (ШРП) на території скверу по Володимирському проїзду та підключення його до діючих газопроводів середнього та низького тисків. 

Завершальний етап – це відключення газопроводу низького тиску, який проходить по території Національного заповідника «Софія Київська».  Зокрема, механічне від’єднання, продувка повітрям, залиття звільненого трубопроводу бетоном. 

У реалізації виносу розподільного газопроводу компанія керувалася чинним законодавством, зокрема положеннями Закону України «Про охорону культурної спадщини» та державних будівельних норм Б.2.2.-12-2019«Планування і забудова територій».

Виконання зазначених робіт забезпечить стабільне та безперебійне газопостачання споживачів історичної частини столиці, зокрема Софійської та Михайлівської площ.

Крім того, «Київгаз» виконає вимоги ЮНЕСКО для збереження культурної спадщини світового масштабу, адже в 1990 році Собор Святої Софії з прилеглими монастирськими спорудами увійшли до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б