У зв’язку з проведенням модернізації газорозподільних мереж та заміни засувок в газових колодязях на безколодязні газові крани, АТ «Київгаз» повідомляє про тимчасове припинення розподілу газу з 12 червня побутовим та непобутовим споживачам мікрорайону Бортничі Дарницького району м. Києва за адресами, перелік яких додається.

Перепрошуємо за тимчасові незручності.

До реалізації заходів на різних етапах виконання робіт буде залучено понад 100 фахівців та близько 20 одиниць автомобільної техніки, включно зі спецтавтотранспортом.

Роботи з відновлення розподілу природного газу будуть проводитися з 5 липня. За умови надання фахівцям АТ «Київгаз» безперешкодного доступу до всіх газифікованих приміщень для огляду та перевірки, терміни відновлення газорозподілу можуть бути скорочені.

Нагадуємо, що відновлення розподілу природного газу споживачеві можливе за умови відсутності витоків та порушень Правил безпеки систем газопостачання, а також відповідності до норм Кодексу газорозподільних систем, ДБН В.2.5-20-2018 «Газопостачання» та інших вимог чинного законодавства в галузі газопостачання.

Для споживачів з 12 червня працюватиме тимчасовий центр обслуговування за адресою вулиця Євгенія Харченка, 47 (у приміщенні ЖЕД-207).

Графік роботи

Пн-Пт 10:00-20:00

Сб-Нд 10:00-18:00

До тимчасового центру обслуговування можна звернутися для
:

• отримання консультації фахівців «Київгазу»;

• укладання чи переоформлення договору розподілу природного газу;

• внесення коригувань чи уточнень до персоніфікованих даних;

• виклику фахівця для усунення виявлених порушень, ремонту або заміни газового обладнання, а також (за необхідності) подальшого внесення змін до проектно-виконавчої документації;

Консультацію також можна отримати:

• у Viber та Telegram

• на сайті (розділ «Клієнтам» → «Зворотний зв’язок»).

Інформування про хід ремонтних робіт буде здійснюватися у Viber та Telegram каналах,а також на стенді в тимчасовому центрі обслуговування абонентів житлового масиву Бортничі.

Довідково:

В межах заходів з модернізації передбачена заміна засувок газових колодязів, які уже відпрацювали свій ресурс, на сучасні безколодязні газові крани (БГК) європейського виробництва. БГК надійніші в експлуатації, менше піддаються корозії, є економнішими та ефективнішими – завдяки їх використанню ймовірність витоків газу зменшується (зокрема у зв’язку з відсутністю фланцевих чи інших типів з’єднань), а фахівці компанії мають змогу перекривати подачу газу без спуску в колодязь. Це дозволяє підвищити оперативність дій під час можливих аварійних ситуацій, що є особливо важливим протягом опалювального сезону, зокрема у зв’язку із загрозою продовження обстрілів об’єктів критичної інфраструктури країною-агресором.

Експлуатаційний ресурс безколодязних газових кранів, які «Київгаз» встановить на території мікрорайону, складає близько 50 років.

Одним із кроків модернізації газорозподільних мереж житлового масиву є безкоштовна заміна Оператором ГРМ комбінованих будинкових регуляторів тиску, які уже відпрацювали свій ресурс, на сучасні КБРТ італійського виробництва. КБРТ – газорегулююче обладнання, що встановлюється на газопроводах-вводах середнього тиску, призначене для постачання природного газу низького тиску споживачам. Такі регулятори дозволяють знизити тиск з середнього на низький для можливості використання газу на приладах домогосподарств, а завдяки вмонтованим в КБРТ фільтрам газові прилади споживачів максимально убезпечуються від потрапляння пилу та домішок. Комбіновані будинкові регулятори тиску Pietro Fiorentini також є еталоном надійності, адже здатні довше підтримувати тиск на необхідному рівні навіть за умови його зміни в мережі.

В рамках реалізації означених заходів фахівці АТ «Київгаз» також здійснять перевірку на герметичність приладним методом, для виявлення пошкоджень на газопроводі та наявність витоків газу на газорозподільних мережах, протяжність яких складає понад 17,7 км.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б