В будинках мікрорайону Совки було виявлено цілий ряд порушень представниками ПАТ «Київгаз» при виконанні планових робіт під час ремонту газопроводів. Порушення полягають у невиконанні приписів Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості № 285 від 15.05.2015 р. та аналогічних норм правил, що діяли до 2015 р. - Правил безпеки систем газопостачання України, затверджених наказом Держаного комітету України по нагляду за охороною праці № 254 від 01.10.1997 р.

Задля недопущення аварій, які можуть призвести до вкрай трагічних наслідків через легкозаймистість та вибухонебезпечність природного газу, представники ПАТ «Київгаз» мають провести перевірку справності газового обладнання та газопроводів, які розміщення у квартирах споживачів. Відповідно до пункту 5. 10 ПБСГ власники(орендарі) жилих будинків забов`язані надавати доступ представникам ПАТ «Київгаз» до приміщень, в яких встановлено газове обладнання для проведення технічного обслуговування газового обладнання і перевірки приміщень на загазованість та за необхідності відключення газового обладнання. Для того, щоб відновити газопостачання до 98 - ми будинків, в яких виявлено порушення, нормативно передбачено перелік вимог, яким має відповідати об’єкт газопостачання. Згідно цього переліку ПАТ «Київгаз» підготувало алгоритм дій, дотримуючись якого буде здійснено пуск газу:

1. Надати доступ представнику ПАТ «Київгаз» до газового обладнання задля перевірки правильності його підключення і безпечності експлуатації. Також майстер має перевірити систему газопроводів на наявність витоку газу.

2. Мати у наявності акт пічника про перевірку і прочищення димових каналів.

3. У вас повинен бути встановлений сигналізатор газу (обмежень щодо продажу цих приборів не існує).

Після перевірки, у разі виявлення самовільного підключення газових приладів і пристроїв споживача до системи газопостачання, в залежності від обставин виконання кожного підключення, має бути оформлено технічні умови та робочий проект або технічне рішення та виробничу документацію, в окремих випадках – ескіз. При цьому заміна обладнання оформлюється ескізом у разі заміни газового обладнання без зміни функціонального призначення, потужності та системи димовідведення. В інших випадках - з оформленням виконавчо-технічної документації.

Наголошуємо, що технічні умови можна отримати тільки звернувшись у Єдине вікно ПАТ «Київгаз»( за адресою Михайла Бойчука , 4б). Ціна – 568 грн.

Ескіз оформлюється ПАТ «Київгаз» ( за адресою вул. Білицька, 45). Ціна - 135грн.

Іншу ж документацію маєте можливість оформити як в ПАТ «Київгаз» так і звернувшись до підрядних організацій не залежно від форм власності, які отримали ліцензію у встановленому законом порядку.

Звертатися у Єдине вікно ПАТ «Київгаз» з метою оформлення відповідної документації можна з понеділка по п`ятницю з 8:30 до 17:30.

Контактний телефон уповноваженої особи щодо питання відновлення газопостачання: +38 (097) 030 77 85.

Послуги ПАТ «Київгаз» споживачі можуть оплатити на умовах розстрочки . Одразу після оформлення всієї необхідної документації газопостачання буде відновлено, не залежно від здійснення остаточної оплати.

Закликаємо споживачів якнайшвидше оформити всю необхідну документацію і привести роботу газового обладнання до вимог, встановлених чинним законодавством. Бо від цього залежить не тільки ваша безпека, а й безпека ваших сусідів!

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б