ПАТ «Київгаз» поширює ідею забезпечення населення газосигналізаторами та автоматичними відсікачами. Коли мова йде про газову безпеку, тут не може бути жодних компромісів. Правила безпеки систем газопостачання більшою мірою є актуальними і сьогодні, але, на думку ПАТ «Київгаз», мають передбачати обов'язкове встановлення запобіжників у всіх газифікованих приміщеннях.

Представники газової компанії розповідають, що найближчим часом планують звертатися з офіційними листами до відповідних державних органів, в тому числі і до державного регулятора – Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Наразі вкрай важливо розпочати процес внесення змін до нормативно-правових актів: зробити газові сигналізатори та запобіжники обов'язковими для всіх газифікованих помешкань; розробити програму по забезпеченню населення такими пристроями. Газовики беруть до уваги скрутну економічну ситуацію, в якій зараз опинилася значна частина населення, тому акцент робиться на необхідності забезпечити споживачів запобіжними приладами саме за рахунок бюджетних коштів або коштів, які закладено у тариф. Питання є актуальним та надзвичайно важливим, але не має стати черговим тягарем для мешканців міста.
​Жодна газова компанія не може простежити за фактичним станом газових приладів у кожному з помешкань. Передбачені законодавством планові технічні огляди не можуть гарантувати, що в період між проведенням цих оглядів мешканцями не буде порушено базові правила безпеки систем газопостачання. У цьому звязку, відповідно до чинних нормативно-правових актів відповідальність за встановлені газові прилади та стан газопроводів у помешканні покладено на власника помешкання, співвласника будинку. Наявність запобіжників в кожному газифікованому приміщенні вирішить проблему найголовнішу – унеможливить настання трагічних випадків, повязаних із побутовою недбалістю та незнанням базових правил поведінки із газом.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б