Фахівці «Київгазу» отримують багато питань щодо сплати рахунків за газ. Підготували для вас відповіді на найпоширеніші з них.

Чому я отримую два рахунки за газ ?

Постачання (продаж) та розподіл (доставку) газу здійснюють дві різні компанії, тому ви отримуєте два рахунки.

Розділення плати за природний газ відбулося відповідно до Закону України від 9 квітня 2015 року №329-VIII «Про ринок природного газу» .

Кому кияни мають сплачувати за постачання газу, а кому за розподіл ?

За розподіл газу потрібно сплачувати «Київгазу», а за споживання – газопостачальній компанії. Нагадуємо, що з 1 травня 2022 року у киян, як і у мільйонів споживачів природного газу з усієї країни, змінився постачальник газу. Та оператором газорозподільних мереж є «Київгаз», саме він забезпечує транспортування газу до ваших домівок.

Кому передавати показання лічильника ?

Передавати показання потрібно «Київгазу». Адже облік газу – це зобов’язання Оператора газорозподільних мереж. Далі ваші дані потрапляють до Інформаційної платформи Оператора газотранспортної системи України та використовуються постачальниками газу для формування рахунків за спожитий газ.

Рекомендуємо передавати показання з 1 по 3 число кожного місяця, оскільки для внесення їх в особовий рахунок потрібен певний час.

У «Київгазу» змінились реквізити ?

Реквізити «Київгазу» залишаються незмінними – це поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування коштів, відкритий в АТ «Ощадбанк» (як передбачено у постанові Кабінету Міністрів України «Про забезпечення проведення розрахунків за послуги розподілу природного газу»).

Перевірити реквізити ви можете на квитанціях за послугу розподілу природного газу, в особистому кабінеті користувача та на нашому сайті.

Залишились питання ? Звертайтесь до фахівців «Київгазу» зручним для вас способом:

• Facebook https://www.facebook.com/kyivgaz.ua

• Instagram https://www.instagram.com/kyivgaz.ua/

• чат-бот у Viber www.viber.com/kyivgazchatbot

• чат-бот у Telegram KyivgazBot

• в особистому кабінеті https://cabinet.kyivgaz.ua

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б